У багатьох приміщеннях можна зустріти жалюзі на вікнах. Їх часто встановлюють у житлових будинках. Зазвичай конструкції приблизно такого ж розміру, як і вікно, чи трохи більше. Жалюзі можуть виконувати багато функцій. Наприклад, контролювати температуру та рівень освітленості в кімнаті, забезпечувати конфіденційність для мешканців від сторонніх поглядів. Також вони виконують декоративну функцію, роблячи кімнату більш естетичною.

Чим вони відрізняються від ролет? Основна відмінність полягає в матеріалі: жалюзі зазвичай виготовляються з дерева, металу чи композиту, тому вони мають більш жорсткий вигляд. Ролети зроблені на тканинній основі, що «пом’якшує» інтер’єр. Та узагальнено їх теж можуть називати «жалюзі». Дізнайтеся більше про популярні види конструкцій, щоб вибрати найбільш відповідний варіант.

Обираємо жалюзі на вікна правильно

Ось що варто враховувати при покупці:

  • Світло та конфіденційність. Вирішіть, чого вам хочеться: щоб кімната була яскравою та просторішою чи більш «закритою» та затишною. Адже можна вибрати жалюзі, які нахиляються, щоби пропускати чи блокувати сонячні промені. Є варіанти з тканини, які затемнюють кімнату чи фільтрують світло, що дає більше контролю над яскравістю. Та якщо ви виберете не найбільш прозорі, їх потрібно буде підтягнути вгору, щоби пропускати світло, чи опустити, щоб відвернути увагу допитливих сусідів.

  • Свій бюджет. Ви облаштовуєте лише одне вікно чи у всьому будинку/квартирі? Можна витратити більше на певні вікна та зменшити розміри жалюзі для інших. Вартість обробки вікон залежить від розміру, тому очікуйте, що більші конструкції будуть коштувати дорожче. Індивідуальні розміри та спеціальні тканини, візерунки та особливості також підвищують ціну.

  • Безпека. Якщо у вас є діти, вибирайте бездротові моделі, оскільки є ймовірність нещасного випадку.

  • Очищення. Можна вибрати жалюзі, які не потребують професійного чищення. Проте деякі моделі здатні притягувати пил. Шукайте варіанти зі спеціальними просоченнями, які перешкоджають забрудненням і подовжують термін експлуатації.

  • Стиль. Офіційний або повсякденний, зручний і стриманий або вишуканий? Сміливі кольори пасують не кожному інтер’єру. Ніжні відтінки ідеально підходять для кімнати, оформленої в нейтральних і земляних тонах.

Які є види жалюзі за типом конструкції?

Як вибрати жалюзі на пластикові вікна? У кожного різновиду є певні особливості. Варто зважати на них, щоби купити конструкцію відповідно до ваших потреб і вподобань. Зважайте на основні завдання жалюзі, їхнє розташування, оформлення та функціональність.

Вертикальні жалюзі

Це набір вертикальних тканинних планок, які закривають усе вікно. Вони прикріплені до розсувної стійки, ними можна керувати за допомогою палички чи ланцюжка. Тканинні планки у з’єднуються між собою за допомогою важелю внизу, який стабілізує конструкцію. Планки можна нахилити, щоб зберегти конфіденційність, водночас пропускаючи світло через вашу кімнату.

Вертикальні жалюзі.Вертикальні моделі:

  • найефективніше віконне рішення для великих вікон і дверей. 

  • представлені в асортименті високоякісних тканин

  • легко чистити

  • забезпечують конфіденційність 

  • контролюють освітлення 

Горизонтальні жалюзі

Це класичний варіант оформлення. Раніше такі конструкції часто можна було зустріти в офісах, та сьогодні вони поширені і в житлових приміщеннях. Усе тому, що вони естетичні й дуже практичні.

Горизонтальні жалюзі на вікна:

  • підходять для вікон різних розмірів, зокрема, мансардних;

  • легко очищаються від пилу;

  • доволі компактні й розташовуються лише на віконному отворі;

  • прості в установці, є декілька варіантів кріплень;

  • вільно регулюють рівень освітленості: ламелі повертаються під різними кутами.

Тканинні ролети

Це один із найбільш популярних варіантів. Є значний вибір кольорів, тканин і стилів. Це бюджетні конструкції, які мають витончений вигляд і створюють ідеальне оформлення для вашого будинку. Тканинні ролети функціональні, зі зручним для дітей шнуром і навіть можуть бути автоматизовані для важкодоступних вікон. Це чудовий вибір для будь-якої кімнати у вашому домі, доступні навіть вологостійкі варіанти для ванних кімнат і кухонь. Тканинні ролети.Тож до переваг ролет тканинних належать:

  • є варіанти з ПВХ із гігієнічною поверхнею, яку легко витирати

  • опції затемнення й теплозбереження 

  • шнури безпеки від дітей 

  • доступні моделі з електрокеруванням

  • є вологостійкі варіанти

Окрім класичних, існують і тканинні ролети закритого типу. Вони створені для вікон зі склопакетом і пластикових. Конструкція передбачає наявність валу, який схований у декоративному коробі. А бокові напрямні допомагають регулювати тканину. Якщо виготовляти їх на замовлення, заміри будуть з точністю до міліметрів.

Ролети день-ніч

Вони мають особливу конструкцію, тому вам не потрібно повністю підіймати тканину, а лише змінювати розташування тканинних смужок. Завдяки цьому можна налаштувати потрібний рівень освітленості. Ці ролети:

  • створюють унікальний інтер’єр, візуально розширюючи приміщення;

  • доступні в різних варіантах дизайну;

  • можна замовити за індивідуальними розмірами.

Ролети день-ніч закритого типу також передбачають чергування 2-х шарів матеріалу – тонкої сітки й затіненої тканини. Та у такої моделі конструкція складається як із полотна, так і з вала, на який воно намотується. Таким чином, каркас стає карнизом, а також захищає виріб від пилу.

Штори плісе

Це дуже естетичне рішення, яке у згорнутому вигляді буде ледь помітним. Тож можна моментально змінювати візуальне сприйняття інтер’єру. Такий вибір жалюзі як штори плісе дозволяє:Штори плісе.

  • замінити звичайні фіранки на сучасні та більш функціональні штори;

  • адаптувати конструкцію навіть до вікон незвичайних форм;

  • легко прати тканину;

  • надійно фіксувати на стельових і мансардних віконних отворах;

  • вибрати з багатьох варіантів регуляторів і кріплень;

  • самостійно встановити конструкцію за потреби.

Жалюзі за матеріалами виробництва

Їх можуть виготовляти з різноманітних матеріалів, кожен із яких має свої переваги.

  • Пластикові жалюзі

Вони доволі міцні, також стійкі до зносу й екстремальних погодних умов. Пластикові жалюзі мають додаткову перевагу в тому, що вони представлені в широкому розмаїтті кольорів, які відповідають оформленню будинку. Найпоширеніший вид серед них – це вінілові.

  • Алюмінієві жалюзі

Зазвичай металеві конструкції виготовляються з алюмінію, який відомий своєю міцністю. Як правило, такі види жалюзі не іржавіють, і вони також порівняно доступні. Здебільшого їх виконують у стилі венеціанських моделей, які йдуть горизонтально через вікно. Їх регулюють за допомогою довгого шнура, прикріпленого до горизонтальних планок, щоб підіймати й опускати ламелі.

  • Тканинні жалюзі

Використовується багато синтетичних тканин. Вони розроблені, щоби покращити всі переваги віконних жалюзі. Наприклад, контролювати температуру в кімнаті, а також відкривати огляд вулиці. Такі конструкції зазвичай зустрічаються в сучасних автоматизованих ролетах. Вони також мають додаткову перевагу, адже представлені в різних кольорах і стилях. Тож завдяки їм легко створити вишуканий вигляд, який буде гармоніювати з декором будинку.

Жалюзі для різних типів кімнат

Пропонуємо кілька варіантів залежно від приміщення.

  • Спальня

Жалюзі на вікна – це просте рішення, яке може урізноманітнити дизайн вашої кімнати. Можна вибрати оригінальні ролети сміливого кольору, підібравши постільну білизну, подушки та покривала, щоб доповнити цей відтінок. 

  • Дитяча кімната

Ви можете вибрати серед різноманітних привабливих ролет, венеціанських і вертикальних жалюзі, дерев’яних або римських штор – усі вони виготовляються за індивідуальними розмірами та дуже легкі в монтажі.

  • Жалюзі для кухні.Кухня

Краще шукати водонепроникні й вологостійкі варіанти, які будуть особливо зручними у використанні. Ролети – чудовий вибір для кухні, який поєднує сучасний стиль із повсякденною практичністю. Їх можна регулювати шнуром, що ідеально підходить, коли ви миєте тарілки на кухні. Кухонні моделі на нашому сайті – це практичний варіант під час готування їжі, а також стильне доповнення до будь-якого будинку. 

  • Вітальня

Вертикальні жалюзі ідеально підходять для контролю освітлення та збереження конфіденційності, зберігаючи стиль. Доступні сотні гарних тканин – однотонних, із малюнком або текстурою, у значній гамі кольорів і відтінків, щоб доповнити ваш інтер’єр. 

  • Ванна кімната

Це приміщення, яке вимагає високого догляду, але з нашими жалюзі вони не повинні бути такими. Тут віконні покриття повинні впоратися з вологістю та підвищеними температурами. У ванній кімнаті важливо поєднати стиль і практичність, і сучасний асортимент показує це. Широкий асортимент стильних і вологостійких ролет, горизонтальних і вертикальних жалюзі виконують різні функції. Ролети з візерунками яскравих кольорів можуть оживити кімнати з більш стриманими схемами фарбування. Вертикальні жалюзі легко чистити та замінювати – тож це чудовий вибір, якщо ви часто любите урізноманітнювати інтер’єр.

Від візерункових ролет до вертикальних затемнених конструкцій із ПВХ – наш інтернет-магазин пропонує різні колекції. Наша команда залюбки підкаже, як вибрати жалюзі. Доступні варіанти багатьох стилів, матеріалів і дизайнів. Завдяки цьому ми впевнені, що допоможемо знайти ідеальне рішення для вашого дому чи офісу.